Edellinen sivu: PyUnit-opas

PyUnit-Eclipse pikaopas (osa 2/2)

PyUnit on ohjelmien toistuvaan yksikkötestaukseen tarkoitettu sovelluskehys. PyUnit tuki löytyy valmiiksi suurimmasta osasta eri kehitysympäristöjä kuten Eclipse jne.

Case : Hello

Edellisen sivun Hello World esimerkki on varmaankin juuri sopiva esittelemään kurssin kannalta olennaisen Eclipsestä löytyvän PyUnit tuen. Alkutilanteessa ohjelma on juuri syötetty Eclipseen (Luotu projekti, kirjoiteltu koodi, mutta testejä ei vielä ole)

[Kuva 1]

Voimme nyt lisätä projektiin PyUnit-testin luomalla uuden Pydev moduulin

[Kuva 2]

Kirjoita tiedostollesi nimi (tällä kurssilla test) ja valitse pohjaksi joko "Unittest" tai "Unittest with setUp and tearDown". Tässä tapauksessa valitaan Unittest setUp ja tearDown metodeilla, koska setUp:n avulla testattavan luokan saa alustettua kätevästi. Lopuksi voit painaa Finish.

[Kuva 3]

Kun testi on kirjoitettu (voit kopioida sen edelliseltä sivulta), voit suorittaa testin valitsemalla Run valikosta (Videonauhurin Play:n näköinen nappula) valinnan (Run as -> Python unit-test).

[Kuva 4]

PyUnit suorittaa annetut testit ja näyttää PyUnit välilehdellä epäonnistuneet testit sekä ohjelman virheet näkyvät punaisella ja sinisen ruksin vieressä on epäonnistuneitten testien lukumäärä. Punaisen ruksin vieressä on testien lukumäärä, jotka päättyivät virheeseen.

Halutessasi saat hylätyistä testeistä lisäinformaatiota klikkaamalla testin riviä listasta.

[Kuva 5]

Kun saat kaikki testit menemään läpi, muuttuu PyUnit:in ikkunassa oleva statuspalkki punaisesta vihreäksi. Kokeile itse antamallamme esimerkillä ensin alkuperäisellä koodilla ja sitten lisäämällä puuttuva huutomerkki.

Takaisin PyUnit-ohjeeseen